Home

Fiskarsin käsityöläisten, muotoilijoiden ja taiteilijoiden osuuskunta ONOMAn About Clay -näyttely Fiskarsin ruukin Kuparipajassa avattiin yleisölle toukokuussa.

Tänä vuonna vuorossa on eurooppalainen keramiikkataide. Taiteilijat ovat murtaneet, hioneet, muovanneet, polttaneet, maalanneet ja työstäneet teoksia jokainen omalla tyylillään. Mitä syntyy, kun joustava teos toistuvasti paiskataan lattiaan? Miten Ferrari liittyy keramiikkaan? Mistä lattialla vaeltavat särkyneet hahmot ovat tulossa ja mihin ne ovat menossa?

Oheinen kuvagalleria antaa vain pienen vihjeen siitä mitä on odotettavissa. Oivaltava näyttely kannattaa kokea paikan päällä jo teosten vaihtlevan mittakaavan vuoksi. Sinänsä harmi, että teosten houkuttelevia värejä, pintoja ja muotoja ei saa kosketella.

Näyttelyn kuraattorina toimi keramiikkataiteilija Erna Aaltonen. Arkkitehteina ovat teolliset muotoilijat Barbro Kulvik ja Antti Siltavuori, graafisesta suunnittelusta vastaa Tommi Jokivaara ja näyttelyn tuottaja on Sanna Nuutinen. Näyttelyn pääyhteistyökumppani on Fiskars Oyj.

 

ABOUT CLAY

Kuparipaja, Fiskarsin ruukki
13.5.–2.9.2018, ma-su klo 11-18

https://www.fiskarsvillage.fi

Kuvia klikkaamalla avautuu selattava galleria. Click any photo to open the gallery.