Home

Antti Kivimäki kuvaa Odotusarvoisesti sinun -kirjassaan päähenkilönsä tempoilua ja aivokemioita rahan, seksin, moraalin, nettipokerin ja pelikasinon ristivedossa. Kolmekymppinen minäkertoja Ville soveltaa matemaattisia mallinnuksia ja todennäköisyyksiä peleissä ja ihmissuhteissa, vaihtelevalla menestyksellä.

Pokeri rankaisee ja palkitsee nopeasti. Tiedät heti teitkö oikein vai väärin. Deittailun hakuammunta on tosielämässä epämääräistä ja enimmäkseen hitaasti palkitsevaa, jos silloinkaan.

Nettideittien pelinomaisuus vie toiminnan pois reaalimaailmasta. Netissä valinnat ovat yksinkertaisia, ykkösiä ja nollia. Jossain vaiheessa on silti astuttava elävään elämään.

Rosa Liksomin Everstinna puhui meänkieltä. Kivimäen kirjassa pelurien kieli toimii tehokkaana mausteena ja tarjoaa etenkin alaa tuntemattomalle lukijalle sopivasti eksotiikkaa. Molemmissa kirjoissa on sanasto kirjan lopussa, mutta tarinat vievät niin hyvin mukanaan ettei siihen välttämättä muista turvautua.

 

Tiedetoimittajan työssään Kivimäki on perehtynyt addiktioiden psykologiaan ja neurologiaan. Se takaa tarinalle perinpohjaisen taustatyön, mutta kirjoittajalla on molemmista kirjan pelitantereista myös omakohtaista kokemusta. Nyt nelikymppinen kirjailija hankkii tosielämän kokemusta pienten kaksosten koti-isyydestä.

 

Antti Kivimäki
Odotusarvoisesti sinun
Atena 2018

https://atena.fi/

Kansi: Jussi Karjalainen
Kirjailijan valokuva: Riikka Kantinkoski