Home

Viking Line on uudistanut illallisbuffettinsa. Mukana on tuttuun ja turvalliseen tapaan edelleen makkaroita, lihapullia ja katkarapuja, mutta Ruotsin kokkimaajoukkueen päällikön Fredrik Anderssonin johtama uudistus tarjoaa nyt entistä puhtaammin skandinaavisen makumatkan.

Laivan herkkupöytä on meille suomalaisille tuttu juttu. Näin ei suinkaan ole kaikkialla maailmassa. Pohjoismaisilla raaka-aineilla ja mausteilla halutaankin tarjota uusia houkuttelevia elämyksiä myös kauempaa saapuville turisteille.

Buffetmenusta löytyy pohjoismaista pestoa, akvaviittisilakkaa etikkamajoneesin, paistetun rukiin ja ruohosipulin kera, lukuisia muita kalavaihtoehtoja sekä muun muassa kantarelli-herkkusienipiirasta. Suupalat ovat nyt pienempiä. Näin pyritään vähentämään turhaa hävikkiä. Näin myös matkailija jaksaa maistella mahdollisimman monia eri ruokalajeja.

Vikingin nettisivuilta löytyvät ruokalistat ja esimerkiksi aamiaispöydän mahdolliset allergeenit on merkitty listalle selvillä symboleilla.

Laivayhtiöllä on kaikkiaan lähes 40 ravintolaa ja kahvilaa, joiden tarjonta ulottuu perinteisistä buffetpöydistä ja itse paistetuista leivonnaisista äyräistarjottimiin, fine dining -ruokailuun ja maistelumenuihin.

 

Ruotsin kokkimaajoukkue koostuu kahdestatoista kokista ja kondiittorista, jotka työskentelevät ruotsalaisissa huippuravintoloissa. He tähtäävät seuraavaksi kansainvälisiin Culinary World Cup 2018 ja Culinary Olympics 2020 -kilpailuihin.

https://www.vikingline.fi/merella/ruoka-ja-juoma/