Home

Greetings from SUOMI -näyttelyn kuraattorit, taiteilijat Petri Ala-Maunus ja Minna Suoniemi, kutsuvat yleisön pohtimaan erilaisia tulkintoja suomalaisuudesta.

Sanat Suomi, suomalainen, kansa ja kotimainen ovat viime vuosien aikana saaneet merkityksiä, joita kaikki eivät jaa. Millaisena Suomi näyttäytyy aikana, jona kulttuurit ja identiteetit määrittyvät erilaisten kansallisuudet ylittävien yhteisöjen kautta?

Näyttelyssä on töitä muun muassa Liisa Hietaselta, Marko Escartinilta sekä Satu Rautiaiselta.

Fiskarsin käsityöläisten, muotoilijoiden ja taiteilijoiden osuuskunta ONOMAn kesänäyttely Greetings from SUOMI on yhdistelmä paikallisuutta ja kansainvälisyyttä. Yli 50 taiteilijan ryhmänäyttely avaa tuoreita näkökulmia monikulttuuriseen Suomeen ja yhteiskunnassa vallitsevaan tilaan.

Outi Pieski sai keväällä Suomen taideakatemian palkinnon, johon sisältyy julkaisu ja yksityisnäyttely Espoon modernin taiteen museo EMMAssa vuonna 2018. ”Our land, our running colours” -teos on tehty saamenpuvun huivilangoista.

Kutsutut taiteilijat sekä osuuskuntalaiset tarkastelevat teemaa muotoilun, käsityön ja nykytaiteen keinoin. Teoskokonaisuus ulottuu designesineistä, kalusteista ja kuvataiteesta aina tilateoksiin ja esitystaiteeseen.

Näyttely on avoinna päivittäin klo 11 – 18 ja se päättyy 24.9.2017.

https://www.fiskarsvillage.fi

Näyttelyarkkitehtuuri: Timo Mikkonen & Antti Rouhunkoski / POIAT-muotoilutoimisto
Graafinen suunnittelu: Sonja Tuulia Halttunen
Onoman edustaja: Pia Nieminen
Tuottaja: Sanna Nuutinen

Näyttelyn pääyhteistyökumppani on Fiskars Oyj. Näyttelyä ovat tukeneet Opetus- ja kulttuuriministeriö, Svenska kulturfonden, Huonekalusäätiö, Askon säätiö sekä Antti ja Airi Soljan säätiö.

Satelliittinäyttely TRE-konseptikaupassa Helsingissä 7.–17.9.2017

rudi-merz_kuusimetsa-kuvakarinyyssonen

Rudi Mertz: Kuusimetsä (Kuva: Kari Nyyssönen)

TRE-konseptikauppa on kuratoinut osuuskunta Onoman Fiskarsin laajasta kesänäyttelystä kokonaisuuden Mikonkadun myymälään, jossa se on esillä 7. -17.9.2017. Näyttely on myös osa Helsinki Design Weekin tapahtumakokonaisuutta.

Satelliittinäyttelyn taiteilijat ovat Heikki Aska, Marko Escartin, Liisa Hietanen, Minja Kolehmainen, Ivan Kulvik, Rudi Merz, Maikki Pekkala, Jenni Roininen & Klaus Haapaniemi, Anneli Sainio, Matti Söderkultalahti, Karin Widnäs ja Katja Öhrnberg. Taiteilija Maikki Pekkalan kaktusinstallaatio Cactus gone Wild valtaa Mikonkadun näyteikkunan.

http://www.worldoftre.com