Home

Koululaisten ja opiskelijoiden Mennään museoon! -viikkoa vietetään 3.–6.10.2017. Viikon aikana monissa Suomen museoissa on ohjelmaa. Useimpiin koululaiset ja opiskelijat pääsevät ilmaiseksi.

Varkauden museo suuntaa toiminnallisen museokäynnin kaikille kaupungin viidesluokkalaisille. Vierailulla tutustutaan Teollisuuden tekijät – Kymmenen tarinaa tehtailta -näyttelyyn ja sen tarinoihin. Lisäksi eläydytään työläisten elämään ja työhön tehtailla valmistamalla tableteilla lyhytelokuvat.

low_budget.jpg

Jyväskylässä sijaitsevan Suomen käsityön museon työpajassa valmistetaan tekstiilistä kaula-, ranne- ja rintakoruja kierrätysmateriaaleista. Korut viimeistellään foliopainannan, helmien ja metalliosien avulla.

Keravan Taide- ja museokeskus Sinkan ohjelmassa on luento New York -tyyppisen graffitin vakiintuneista kirjainmuodoista ja niiden suhteesta populaarikulttuurin ilmiöihin.

Helsingissä Arkkitehtuurimuseo tarjoaa Detaljimetsästystä. Työpajassa tutkitaan museorakennusta moniaistisesti ja harjaannutaan tarkastelemaan ja vertailemaan erilaisia rakennuksia. Toiminta lähtee lasten kokemismaailmasta, leikillisyydestä ja iloisten oivallusten tuottamisesta.

Hämeenlinnan kaupunginmuseo, Museo Skogsterin Tuhotut talot, kadonneet kodit -kierroksella menetetty kaupunkikuva herää henkiin kuva-arkistomateriaalin avulla. Kierroksella tutustutaan mobiililaitteilla kaupungin keskustan purettuihin rakennuksiin niiden entisillä paikoillaan ja saadaan käsitys siitä millainen kaupungin keskusta oli menneinä vuosikymmeninä.

http://www.opimuseossa.fi/opimuseossa/mennaan-museoon-tapahtumat

(Valokuvat © museot)