Home

Arabiakeskukseen auennut Iittala & Arabia Muotoilukeskus tarjoaa monipuolista ohjelmaa muotoilusta kiinnostuneelle yleisölle. Myös muotoilukeskuksen myymälä on uudistunut.

iit_arab_shop

Muotoilukeskus tarjoaa monipuolista ohjelmaa, kertoo brändien tarinan sekä esittelee tämän päivän ja tulevaisuuden vahvaa suomalaista osaamista. Keskus löytyy Helsingin Arabiasta, jossa suomalaista muotoilun historiaa on luotu jo yli 130 vuoden ajan ja jossa brändejä edelleen kehitetään suurella sydämellä.

”Haluamme tarjota kiinnostavia keskusteluja ja sisältöä muotoilun kenttään. Keskuksesta tulee toivottavasti myös paikka, joka yhdistää brändit ympäröivään yhteisöön. Toivomme että erityisesti lähialueiden asukkaat ottavat paikan omakseen. Alue on vahvan yhteisöllinen ja haluamme olla osa sitä,” Iittalasta ja Arabiasta vastaava liiketoimintajohtaja Leni Valsta kertoo. Keskus tarjoaa kiinnostavaa sisältöä myös matkailijoille; onhan Arabiakeskus yksi Helsingin matkailullisista vetonauloista erityisesti aasialaisille turisteille.

Monen toimijan yhteinen keskus

Yhteistyö kumppaneiden kanssa yhdeksännessä kerroksessa pysyy tiiviinä. Uniikkikeramiikkaa ja piensarjoja tekevät Arabian Taideosastoyhdistyksen taiteilijat jatkavat työskentelyään tiloissa, joihin kävijä pääsee nyt kurkistamaan.

iit_arab_muot4

Designmuseo Arabia puolestaan kertoo suomalaisen keramiikan rinnalla myös lasin vahvaa tarinaa. ”Täysin uudistettu ja avara näyttelytila on suunniteltu kokonaiselämykseksi. Lasin ja keramiikan historia avataan teemojen ja aikajanan kautta, eikä perheen pienimpiä ole unohdettu”, kertoo näyttelystä Designmuseossa vastaava amanuenssi Katarina Siltavuori.

iitt_arab_muot1

Ohjelmaa läpi vuoden

Galleria Arabia muuttuu monipuoliseksi tapahtumatilaksi Design Labiksi, joka on tapahtumallinen ja kokeellisuuteen pyrkivä tila. Tila on kaikille avoin tulla, inspiroitua ja osallistua. Tammikuun loppuun asti esillä on myös Harri Koskisen optisia värilasikokeiluja ja Ville Anderssonin grafiikkaa Arabian suosituimmille muodoille.

Vuoden Nuori Taiteilija 2015 Ville Andersson on suunnitellut myös muotoilukeskuksen oman nimikkomukin kuvion. Pilvet-muki on saatavilla ainoastaan keskuksen myymälästä.

Muotoilukeskuksen ohjelmallisesta sisällöstä vastaa Design Centre Manager Päivi Niemi. Muotoilukeskuksen uutisia ja vuoden 2017 tapahtumakalenteria voi seurata muotoilukeskuksen nettisivuilla osoitteessa www.designcentrehelsinki.com sekä sosiaalisessa mediassa (Facebook ja Instagram: designcentrehelsinki).

Iittala & Arabia muotoilukeskus on luonteva jatko Fiskars-konsernin vierailukohteiden listaan. Iittalan lasimäellä sijaitsevalla tehtaalla Hämeenlinnassa voi kesäisin käydä seuraamassa lasinpuhallusta ja Fiskarsin kylässä on mahdollisuus tutustua yrityksen juuriin.

Muotoilukeskuksen aukioloajat:

Iittala & Arabia Muotoilukeskuksen myymälä

Ma-pe 10.00–20.00

La 10.00–16.00

Su 10.00–16.00

Muotoilukeskus (9. kerros)

Ti, to, pe 12.00–18.00

Ke 12.00–20.00

La-su 10.00–16.00

Osoite: Arabia135, Hämeentie 135 A, Helsinki