Home

fiskars_jouko_kärkkäinen

Fiskarsin käsityöläisten, muotoilijoiden ja taiteilijoiden osuuskunta Onoma täyttää 20 vuotta ja järjestää Fiskarsin Kuparipajassa tulevana kesänä laajan näyttelykokonaisuuden nimeltä kasvu / tillväxt /growth.

Fiskars_kasvu_2016_baby

Näyttelyssä kohtaavat käsityö, muotoilu ja nykytaide. Hulppean Kuparipajan lisäksi töitä on esillä Fiskarsin Onoma Shopissa ja Lokal Galleriassa Helsingissä. Kokonaisuuden on kuratoinut galleristi ja valokuvaaja Katja Hagelstam.

Kasvun eri ulottuvuuksiin syvennyttiin jo maaliskuussa Designmuseon kanssa järjestetyssä seminaarissa. Monimuotoisia näyttelytöitä yhdistää kasvun teema, jonka jokainen tekijä on tulkinnut omalla tavallaan. Suuri osa töistä on esillä ensimmäistä kertaa.

Tekijöitä on 60 ja esillä on kaikkiaan 45 teosta. Osa teoksista kasvaa edelleen näyttelyn aikana ja yksi niistä kasvaa jo sosiaalisessa mediassa:https://www.instagram.com/ron.nordstrom/

Luvassa on myös hetkellistä esitystaidetta, kuten Saine Ensemblen Inventorium-tanssiesitys  ja tapahtumaluonteisia teoksia, joihin yleisö voi osallistua. Workshopeissa leikitellään mm. hiuksilla ja mittasuhteilla, unohtamatta vakavampiakaan aiheita, kuten väestönkasvun mukanaan tuomat haasteet.

Kesänäyttely kasvu / tillväxt / growth

Fiskarsin Kuparipaja ja Onoma Shop 15.5.–25.9.

Lokal Galleria, Helsinki 10.6.–21.8.

http://www.kuparipaja.fi/

http://www.onoma.fi/

http://lokalhelsinki.com/

http://www.fiskarsvillage.fi/

TAITEILIJAT / KONSTNÄRER / ARTISTS:

Elina Aalto & Klaus Aalto – yhteistyössä: Roshildur Jónsdóttir (IS), Snæbjörn Stefánsson (IS) & Petra Lilja (SE), Ville Andersson, Saara Ekström, Tarja Ervasti, Petri Eskelinen, Hannele Grönlund, Bo Haglund, Eero Haikala, Lulu Halme, Antrei Hartikainen, Sasha Huber – yhteistyössä: Petri Saarikko, Renata Jakowleff, Tiina Koivusalo, Jouko Kärkkäinen, Elina Makkonen & Sonja Tuulia Halttunen, Maija Lavonen, Laura Mattila & Mikko Merz, Lotta Mattila, Outi Martikainen, Rudi Merz, Jenni Mikkonen, Timo Mikkonen, Camilla Moberg, Stig Nordman, Ron Nordström, Piitu Nykopp, Stefan Nyström, Deepa Panchamia, Sami Parkkinen, Tuulia Penttilä, Kristina Riska, Sanna Ritvanen, Marit Roland (NOR), SaineEnsemble: Annatuuli Saine, Olli Kari, Saara Kantanen, Ismo-Pekka Heikinheimo & Mika Tertsunen, Anneli Sainio, Maiju Salmenkivi, Sami Salomaa, Elise Simonsson & työryhmä: Rimma Gimpel, Petra Lindholm, Eva Tordera – yhteistyössä: Severi Haapala & Ivan Kulvik, Janna Syvänoja, Riitta Talonpoika, Tatu Tuominen, Anna Ulff, Viivi Varesvuo, Karin Widnäs, Charlotta Östlund