Home

Riska käyttää teoksissaan aina samaa savea, jonka ominaisuudet hän tuntee. Inspiraatio syntyy luonnosta, esimerkiksi mehiläisten pesistä: ”Työskentelyni on hyvin meditatiivista, sillä siinä on paljon toistoa”, Riska kertoo Manhattanin HB381-galleriassa. 

”Mehiläisillä on malli DNA:ssaan ja uskon, että meissä ihmisissä on jotain samaa, kun toistamme ja jäsentelemme asioita,” taiteilija pohtii.

Hän tekee töitä yleensä yksin ja työstää kahta teosta samaan aikaan, niin ettei joudu odottelemaan tyhjin käsin eri työvaiheiden aikana.

Longbluelegs-teokset näyttävät viittaavan sääriluihin. Muut teokset ovat abstrakteja tulkintoja ihmispäistä. Niissä on tilaa salaisuuksille.

Nauha- eli makkaratekniikalla luodut työt ovat kookkaita, mutta hyvin ohuita. ”Käsittelen niitä kuin vauvoja”, hän toteaa. Suuret teokset hän koostaa valmiiksi paistopelleille, joiden nostoissa tarvitaan jo muitakin käsipareja. 

Teokset Sei Shōnagon, Alma, Artemisia ja Kleopatra on nimetty merkittävien naishahmojen mukaan. Riskan mukaan naisten tarinoita harvoin kerrotaan heidän omalla äänellään, jos niitä yleensä muistetaan ollenkaan.

Tämä on Kristina Riskan kolmas näyttely yhteistyössä Hostler/Burrowsin kanssa. 

https://www.hostlerburrows.com/gallery

HB381

Hidden Kristina Riska 16. marraskuuta 2022 –7. tammikuuta 2023

381 Broadway

New York, NY 10013

info@hb381gallery.com

Advertisement