Home

ysl3

Yves Saint Laurent rakasti Marokkoa ja Marrakeshia. Hän rakasti Marrakeshia niin paljon, että halusi viimeisen leposijansakin sinne, Majorelle-puistoon jossa hän eli ja työskenteli puolisonsa Pierre Bergén kanssa.

Lokakuussa 2017 puiston lähelle, Yves Saint Laurentin nimikkokadulle avautui Studio KO -arkkitehtitoimiston suunnittelema Yves Saint Laurent -museo. Julkisivu tuo mieleen kankaan muodot ja pitsin.

ysl4

Sisällä museossa vierailijoita on vastaanottamassa Saint Laurentin ja Bergén ensimmäinen taidehankinta vuonna 1960. Sarvinokkalintu oli afrikkalaisen uskomuksen mukaan yksi ensimmäisistä maapallon eläimistä. Se uskotaan tuovan hyvinvointia, hedelmällisyyttä, viriiliyttä ja suojaa. Veistos on  Norsunluurannikolta 1800-1900-lukujen vaihteesta.

ysl8

Nähtävillä on taiteilijan luonnoksia ja valokuvia elokuvatuotannoista joissa Saint Laurent toimi muun muassa muusansa Catherine Deneuven puvustajana.

ysl5

Kuvien lisäksi kävijä pääsee tutustumaan parikymmentä pukua käsittävään asukokoelmaan, johon on tallennettu ikonisen merimiestakin ja safarijakun lisäksi Mondrian-mekko, iltapukuja ja Marokon väreistä inspiroituneita kirjailtuja ylellisiä jakkuja. (Pukunäyttelyssä kuvaaminen oli kielletty, joten se jokaisen kannattaa kokea itse.)

ysl6

Auditoriossa pyörii lyhyt ja ytimekäs Yves Saint Laurent -historiikki, jossa käydään läpi taiteilijan ura ja elämä ja kirjakaupassa on tarjolla enimmäkseen ranskankielistä kirjallisuutta aiheesta. Kahvilassa voi viivähtää sisällä tai ulkona.

ysl7

Museo on avoinna päivittäin kello 10 – 18 paitsi keskiviikkoisin, jolloin se on suljettu. Sisäänpääsy loppuu kello 17.30. Pääsymaksuun voi sisällyttää käynnin läheiseen Jardin Majorelle -puistoon.

ysl1

Lentoyhtiö Norwegian aloitti juuri suorat lennot Helsingistä Marrakeshiin.

ysl0

Yhteistyössä: Marokon matkailutoimisto: http://www.muchmorocco.com/